Vlaamse Overheid - Databank Ondergrond…

Service health Now:
Interface
Web Service, OGC Web Feature Service 2.0.0
Keywords
WFS, WMS, GEOSERVER
Fees
NONE
Access constraints
NONE
Supported languages
No INSPIRE Extended Capabilities (including service language support) given. See INSPIRE Technical Guidance - View Services for more information.
Data provider

Vlaamse Overheid - Databank Ondergrond Vlaanderen (DOV) (unverified)

Contact information:

ir. Marleen Van Damme

Vlaamse Overheid - Databank Ondergrond Vlaanderen (DOV)

9052 Zwijnaarde, Belgium

Email: 

Service metadata
No INSPIRE Extended Capabilities (including service metadata) given. See INSPIRE Technical Guidance - View Services for more information.

Ads by Google

INSPIRE compliant downloaddienst voor de kaartlagen m.b.t. bodem en ondergrond in Vlaanderen.

Available map layers (1)

HCOV 0100_Voorkomensgebied van de Quartaire Aquifersystemen (dov-pub:HCOV_0100_QuartaireAquifersystemen_VK_20050101)

Vlaanderen is opgebouwd uit een afwisseling van watervoerende lagen (zand, grind, krijt, vast gesteente, ...) en regionaal voorkomende niet-watervoerende lagen (bijvoorbeeld klei). De opeenvolging van deze aquifers en aquitards heeft in Vlaanderen een eigen codering: de Hydrogeologische Codering van de Ondergrond van Vlaanderen (HCOV-codering). De HCOV-codering is opgebouwd uit hydrogeologische hoofd-, sub- en basiseenheden. De hoofdeenheid groepeert een opeenvolging van geologische lagen die globaal dezelfde hydrogeologische eigenschappen hebben en zo een geheel vormen. Het voorkomensgebied van de Quartaire Aquifersystemen (HCOV 0100) vormt de verzameling van alle hydrogeologische watervoerende systemen van Quartaire oorsprong, met uitzondering van enkele Quartaire afzettingen in de Kempen. Het betreft hier geisoleerde, sterk versnipperde en heterogene aquifers gevormd door de Quartaire toplagen. Het is een bundeling van diverse hydrogeologisch onafhankelijke watervoerende systemen, meestal van beperkte omvang. Deze hoofdeenheid is eerder een administratieve hoofdeenheid.

There are currently no notifications for the service, click the feed icon to subscribe.