Vlaamse Overheid - Beleidsdomein Omgev…

Service health Now:
Interface
Web Service, OGC Web Feature Service 2.0.0
Keywords
Fees
NONE
Access constraints
Gebruiksvoorwaarden zie https://www.milieuinfo.be/dms/d/a/workspace/SpacesStore/64e1bd31-8ba6-4e43-9e8d-3a1078075f31/Gratis%20Open%20Data%20Licentie.pdf
Supported languages
No INSPIRE Extended Capabilities (including service language support) given. See INSPIRE Technical Guidance - View Services for more information.
Data provider

Vlaamse Overheid - Beleidsdomein Omgeving - MercatorNet (unverified)

Contact information:

Vlaamse Overheid - Beleidsdomein Omgeving - MercatorNet

1000 Brussel, Belgium

Email: 

Service metadata
No INSPIRE Extended Capabilities (including service metadata) given. See INSPIRE Technical Guidance - View Services for more information.

Ads by Google

Publieke Download Service van Mercator

Available map layers (23)

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2008 (pf:pf_imjv_exploitaties_2008)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2008 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2008. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2019 (pf:pf_imjv_exploitaties_2019)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2019 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2019. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2009 (pf:pf_imjv_exploitaties_2009)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2009 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2009. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2006 (pf:pf_imjv_exploitaties_2006)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2006 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2006. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2017 (pf:pf_imjv_exploitaties_2017)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2017 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2017. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2007 (pf:pf_imjv_exploitaties_2007)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2007 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2007. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2018 (pf:pf_imjv_exploitaties_2018)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2018 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2018. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties (pf:pf_imjv_exploitaties)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2004 (pf:pf_imjv_exploitaties_2004)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2004 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2004. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2015 (pf:pf_imjv_exploitaties_2015)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2015 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2015. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2005 (pf:pf_imjv_exploitaties_2005)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2005 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2005. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2016 (pf:pf_imjv_exploitaties_2016)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2016 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2016. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2013 (pf:pf_imjv_exploitaties_2013)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2013 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2013. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2014 (pf:pf_imjv_exploitaties_2014)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2014 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2014. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2011 (pf:pf_imjv_exploitaties_2011)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2011 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2011. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2022 (pf:pf_imjv_exploitaties_2022)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2022 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2022. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2012 (pf:pf_imjv_exploitaties_2012)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2012 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2012. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2020 (pf:pf_imjv_exploitaties_2020)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2020 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2020. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Terreinen van Seveso-inrichtingen in Vlaanderen (pf:pf_seveso_ter)

Seveso-inrichtingen zijn inrichtingen met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen op hun bedrijfsterrein die vallen onder het toepassingsgebied van de Seveso-richtlijn betreffende de beheersing van de gevaren van zware ongevallen waarbij gevaarlijke stoffen zijn betrokken. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen hogedrempel- en lagedrempelinrichtingen. Deze datalaag omvat de terreingrenzen van de Seveso-inrichtingen in Vlaanderen. In toepassing van de regelgeving inzake de openbaarheid van bestuur kan iedereen die daar schriftelijk om verzoekt inzage in, uitleg over of een kopie van een veiligheidsdocument krijgen. Hiervoor kan het aanvraagformulier ingevuld worden: https://omgeving.vlaanderen.be/nl/webform/formulier_openbaarheid_externe_v . Meer info omtrent openbaarheid is te vinden op de webstek van het Team Omgevingseffecten – Externe Veiligheid via deze link: https://omgeving.vlaanderen.be/nl/openbaarheid-externe-veiligheid . Deze gegevens worden elk kwartaal bijgewerkt. Concreet betekent dit dat de publicatie telkens de tweede week van januari, maart, juni en september zal plaatsvinden.

Consultatiezones van Seveso-inrichtingen in Vlaanderen (pf:pf_seveso_con)

Seveso-inrichtingen zijn inrichtingen met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen op hun bedrijfsterrein die vallen onder het toepassingsgebied van de Seveso-richtlijn betreffende de beheersing van de gevaren van zware ongevallen waarbij gevaarlijke stoffen zijn betrokken. De consultatiezones geven de maximale afstanden weer tot waar de effecten van de Seveso-inrichtingen reiken en waarbinnen (ontwikkelingen in) de omgeving ook een impact kunnen hebben op de Seveso-inrichtingen. Concreet is dit de zone vanaf de grens van de Seveso-inrichting waarbinnen plannen voor ruimtelijke ontwikkelingen ter advies aan het Team Externe Veiligheid moeten voorgelegd worden. Deze gegevens worden elk kwartaal bijgewerkt. Concreet betekent dit dat de publicatie telkens de tweede week van januari, maart, juni en september zal plaatsvinden.

GPBV-installaties in Vlaanderen in het kader van de Richtlijn Industriele Emissies (RIE) (pf:pf_gpbv)

De industrie speelt een belangrijke rol in onze maatschappij, daartegenover staat dat zij een grote impact heeft op het milieu. Om hierop vat te hebben zijn industriële installaties, met potentieel een grote impact op het milieu, onderworpen aan de Europese wetgeving inzake Geïntegreerde Preventie en Bestrijding van Verontreiniging (GPBV) of Integrated Pollution Prevention and Control (IPPC). Deze dataset bevat de GPBV-installaties onder het toepassingsgebied van de Richtlijn Industriële Emissies. GPBV-installaties industrie: Energie-industrieën; Productie en verwerken van metalen; Minerale industrie; Chemische industrie; Afvalbeheer; Pulp- en papierindustrie & de productie van houten plaatmaterialen; Textielindustrie; Leerlooierijen; Slachthuizen & Voeding; Destructie of verwerking van kadavers of dierlijk afval; Oppervlaktebehandeling met behulp van organische oplosmiddelen; Fabricage van koolstof of elektrografiet door verbranding of grafitisering; Afvangen van CO2-stromen voor geologische opslag; Conservering van hout en houtproducten met behulp van chemische stoffen; Zelfstandig geëxploiteerde behandeling van afvalwater. GPBV-installaties veeteelt: Intensieve pluimveehouderij; intensieve varkenshouderij voor mestvarkens; intensieve varkenshouderij voor zeugen. Het is mogelijk dat en type geen installaties bevat, dit type wordt niet weergeven in de Geopunt-kaart of INSPIRE-kaarttoepassing. De GPBV-installaties laag voldoet ook aan de INSPIRE richtlijn Directive 2010/75/EU - http://inspire.ec.europa.eu/metadata-codelist/PriorityDataset/dir-2010-75

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2010 (pf:pf_imjv_exploitaties_2010)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2010 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2010. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

Overzichten van Integraal Milieujaarverslagen (IMJV) van jaarverslagplichtige exploitaties 2021 (pf:pf_imjv_exploitaties_2021)

Deze laag bevat een overzicht van alle exploitaties waarvoor in 2021 een Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is ingediend. Voor elke exploitatie is een URI van Linked Open Data (LOD) fiche met een overzicht van de onderdelen en hun downloadlinks van het IMJV-jaarverslag van het jaar 2021. Het Integraal Milieu Jaarverslag (IMJV) is een verslag dat jaarlijks wordt opgesteld door bedrijven en instellingen in Vlaanderen om informatie te verstrekken over hun milieuprestaties en -maatregelen. Het IMJV heeft als doel om een overzicht te geven van de impact van bedrijven op het milieu en hoe zij hiermee omgaan. In het IMJV worden onder andere de volgende zaken opgenomen: - Een beschrijving van de activiteiten van het bedrijf; - Een overzicht van de emissies naar lucht, water en bodem; - Het gebruik van energie en grondstoffen; - Maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het milieu te beschermen; - Het resultaat van eventuele milieumaatregelen die het bedrijf heeft genomen; en - Een beschrijving van de verwerking van afvalstoffen. Het IMJV wordt ingediend bij de Vlaamse overheid en is een belangrijk instrument om de milieuprestaties van bedrijven te monitoren en te vergelijken. Op basis van het IMJV kan de overheid beleid ontwikkelen en bedrijven aansporen om hun milieuprestaties te verbeteren.

There are currently no notifications for the service, click the feed icon to subscribe.