Vlaamse Overheid - Databank Ondergrond…

INSPIRE Raadpleegdienst Databank Ondergrond Vlaanderen

geothermie_contours_lambda geothermie_contours_lambda geothermie_contours_lambda
Service health Now:
Interface
Web Service, OGC Web Map Service 1.3.0
Keywords
WFS, WMS, GEOSERVER
Fees
NONE
Access constraints
NONE
Supported languages
dut
Data provider

Vlaamse Overheid - Databank Ondergrond Vlaanderen (DOV) (unverified)

Contact information:

ir. Marleen Van Damme

Vlaamse Overheid - Databank Ondergrond Vlaanderen (DOV)

Technologiepark 68, 9052 Zwijnaarde, Belgium

Email: 

Service metadata

Ads by Google

INSPIRE compliant Raadpleegdienst voor de kaartlagen m.b.t. bodem en ondergrond in Vlaanderen.

Available map layers (15)

Contouren thermische geleidbaarheid (Lambda) (gemiddelde) (geothermie_contours_lambda)

De thermische geleidbaarheidskaarten van de Vlaamse ondergrond tot 100 meter, in opdracht van de Afdeling Land en Bodembescherming, Ondergrond en Natuurlijke Rijkdommen, geven de thermische geleidbaarheid van de Vlaamse ondergrond tot een diepte van 100m of tot op de vaste rots. Deze lijnenkaart stelt de gemiddelde thermische geleidbaarheid van de Vlaamse ondergrond tot 100 meter voor. De contouren hebben een equidistantie van 0.1 W/mK. Elke sprong stelt bijgevolg een verschil in thermische geleidbaarheid van 0.1 W/mK voor.

Contouren thermische geleidbaarheid (Lambda) (maximaal gemiddelde) (geothermie_contours_lambda_max)

De thermische geleidbaarheidskaarten van de Vlaamse ondergrond tot 100 meter, in opdracht van de Afdeling Land en Bodembescherming, Ondergrond en Natuurlijke Rijkdommen, geven de thermische geleidbaarheid van de Vlaamse ondergrond tot een diepte van 100m of tot op de vaste rots. Deze lijnenkaart stelt de maximaal gemiddelde thermische geleidbaarheid van de Vlaamse ondergrond tot 100 meter voor. De contouren hebben een equidistantie van 0.1 W/mK. Elke sprong stelt bijgevolg een verschil in thermische geleidbaarheid van 0.1 W/mK voor. De maximale gemiddelde thermische geleidbaarheid over een diepte van 100 meter bedraagt 3,0 W/mK.

Contouren thermische geleidbaarheid (Lambda) (minimaal gemiddelde) (geothermie_contours_lambda_min)

De thermische geleidbaarheidskaarten van de Vlaamse ondergrond tot 100 meter, in opdracht van de Afdeling Land en Bodembescherming, Ondergrond en Natuurlijke Rijkdommen, geven de thermische geleidbaarheid van de Vlaamse ondergrond tot een diepte van 100m of tot op de vaste rots. Deze lijnenkaart stelt de minimale thermische geleidbaarheid van de Vlaamse ondergrond tot 100 meter voor. De contouren hebben een equidistantie van 0.1 W/mK. Elke sprong stelt bijgevolg een verschil in thermische geleidbaarheid van 0.1 W/mK voor. De minimale gemiddelde thermische geleidbaarheid over een diepte van 100 meter bedraagt 1.6 W/mK.

Grids thermische geleidbaarheid (Lambda) (gemiddelde) (geothermie_lambda)

De thermische geleidbaarheidskaarten van de Vlaamse ondergrond, in opdracht van de Afdeling Land en Bodembescherming, Ondergrond en Natuurlijke Rijkdommen, geven de thermische geleidbaarheid van de Vlaamse ondergrond tot een diepte van 100m of tot op de vaste rots. Deze kaarten zijn rasterkaarten (grids) die de gemiddelde thermische geleidbaarheid van de Vlaamse ondergrond voorstelt in cellen van 100 op 100m.

Grids thermische geleidbaarheid (Lambda) (maximaal gemiddelde) (geothermie_lambda_max)

De thermische geleidbaarheidskaarten van de Vlaamse ondergrond, in opdracht van de Afdeling Land en Bodembescherming, Ondergrond en Natuurlijke Rijkdommen, geven de thermische geleidbaarheid van de Vlaamse ondergrond tot een diepte van 100m of tot op de vaste rots. Deze kaarten zijn rasterkaarten (grids) die de maximaal gemiddelde thermische geleidbaarheid van de Vlaamse ondergrond voorstelt in cellen van 100 op 100m. De maximale gemiddelde thermische geleidbaarheid over een diepte van 100 meter bedraagt 3.0 W/mK.

Grids thermische geleidbaarheid (Lambda) (minimaal gemiddelde) (geothermie_lambda_min)

De thermische geleidbaarheidskaarten van de Vlaamse ondergrond, in opdracht van de Afdeling Land en Bodembescherming, Ondergrond en Natuurlijke Rijkdommen, geven de thermische geleidbaarheid van de Vlaamse ondergrond tot een diepte van 100m of tot op de vaste rots. Deze kaarten zijn rasterkaarten (grids) die de minimaal gemiddelde thermische geleidbaarheid van de Vlaamse ondergrond voorstelt in cellen van 100 op 100m. De minimale gemiddelde thermische geleidbaarheid over een diepte van 100 meter bedraagt 1.6 W/mK.

Temperatuur top Dinantiaan (temp_top_dinantiaan)

Met het grensoverschrijdende Interreg-project "GEOHEAT-APP" wilden VITO, Grontmij en TNO de concrete haalbaarheid van (diepe) geothermische systemen in de grensregio Vlaanderen-Nederland nagaan. Men spreekt over diepe geothermie wanneer de warmte uit lagen dieper dan 500 m onttrokken wordt. Deze kaart is een rasterkaart (grid) die de temperatuur (°C) van de top van het Dinantiaan reservoir voorstelt in cellen van 250m op 250m.

Temperatuur top Krijt (temp_top_krijt)

Met het grensoverschrijdende Interreg-project "GEOHEAT-APP" wilden VITO, Grontmij en TNO de concrete haalbaarheid van (diepe) geothermische systemen in de grensregio Vlaanderen-Nederland nagaan. Men spreekt over diepe geothermie wanneer de warmte uit lagen dieper dan 500 m onttrokken wordt. Deze kaart is een rasterkaart (grid) die de temperatuur (°C) van de top van het Krijt reservoir voorstelt in cellen van 250m op 250m.

Temperatuur top Trias (temp_top_trias)

Met het grensoverschrijdende Interreg-project "GEOHEAT-APP" wilden VITO, Grontmij en TNO de concrete haalbaarheid van (diepe) geothermische systemen in de grensregio Vlaanderen-Nederland nagaan. Men spreekt over diepe geothermie wanneer de warmte uit lagen dieper dan 500 m onttrokken wordt. Deze kaart is een rasterkaart (grid) die de temperatuur (°C) van de top van het Trias reservoir voorstelt in cellen van 250m op 250m.

Temperatuur top Westfaliaan D (temp_top_wfd)

Met het grensoverschrijdende Interreg-project "GEOHEAT-APP" wilden VITO, Grontmij en TNO de concrete haalbaarheid van (diepe) geothermische systemen in de grensregio Vlaanderen-Nederland nagaan. Men spreekt over diepe geothermie wanneer de warmte uit lagen dieper dan 500 m onttrokken wordt. Deze kaart is een rasterkaart (grid) die de temperatuur (°C) van de top van het Westfaliaan D reservoir voorstelt in cellen van 250m op 250m.

Transmissiviteit Dinantiaan (transmis_dinantiaan)

Met het grensoverschrijdende Interreg-project "GEOHEAT-APP" wilden VITO, Grontmij en TNO de concrete haalbaarheid van (diepe) geothermische systemen in de grensregio Vlaanderen-Nederland nagaan. Men spreekt over diepe geothermie wanneer de warmte uit lagen dieper dan 500 m onttrokken wordt. Deze kaart is een rasterkaart (grid) die de transmissiviteit van het Dinantiaan reservoir voorstelt in cellen van 250m op 250m.

Transmissiviteit Krijt (transmis_krijt)

Met het grensoverschrijdende Interreg-project "GEOHEAT-APP" wilden VITO, Grontmij en TNO de concrete haalbaarheid van (diepe) geothermische systemen in de grensregio Vlaanderen-Nederland nagaan. Men spreekt over diepe geothermie wanneer de warmte uit lagen dieper dan 500 m onttrokken wordt. Deze kaart is een rasterkaart (grid) die de transmissiviteit van het Krijt reservoir voorstelt in cellen van 250m op 250m.

Transmissiviteit Trias (transmis_trias)

Met het grensoverschrijdende Interreg-project "GEOHEAT-APP" wilden VITO, Grontmij en TNO de concrete haalbaarheid van (diepe) geothermische systemen in de grensregio Vlaanderen-Nederland nagaan. Men spreekt over diepe geothermie wanneer de warmte uit lagen dieper dan 500 m onttrokken wordt. Deze kaart is een rasterkaart (grid) die de transmissiviteit van het Trias reservoir voorstelt in cellen van 250m op 250m.

Transmissiviteit Westfaliaan D (transmis_wfd)

Met het grensoverschrijdende Interreg-project "GEOHEAT-APP" wilden VITO, Grontmij en TNO de concrete haalbaarheid van (diepe) geothermische systemen in de grensregio Vlaanderen-Nederland nagaan. Men spreekt over diepe geothermie wanneer de warmte uit lagen dieper dan 500 m onttrokken wordt. Deze kaart is een rasterkaart (grid) die de transmissiviteit van het Westfaliaan D reservoir voorstelt in cellen van 250m op 250m.

Vergunningen diepe geothermie (vergunningen_diepe_geothermie)

Deze kaartlaag toont de verticale projecties op het aardoppervlak van de 3D-volumegebieden in Vlaanderen waarvoor een opsporings- of winningsvergunning voor aardwarmte afgeleverd werd in kader van het decreet van 8 mei 2009 betreffende de diepe ondergrond.

There are currently no notifications for the service, click the feed icon to subscribe.